2012. április 5., csütörtök

Édes-savanyú csirke

Kínai otthonról

Hozzávalók
20 dkg csirkemell, felcsíkozva
1 fej vöröshagyma
kevés olaj
kevés liszt
só, fokhagymapor, gyömbér
1 szál répa
1 szál zöldpaprika
1 konzerv ananász
fél konzerv kukorica
80 gramm paradicsompüré
1 kupaknyi ecet
2 teáskanál szójaszósz
egy kis marék szezámmag

Elkészítése

  1. Elkészítem a mártást: az ananász levét, a szójaszószt, az ecetet, a paradicsompürét összekeverem és kevés lisztet adok hozzá.
  2. A vöröshagymát apróra vágom és kevés olajon el kezdem pirítani.
  3. Hozzáadom a paprikát, felkarikázva.
  4. Hozzáadom a felkarikázott répát és a csirkemellet és addig pirítom, amíg a csirke majdnem teljesen kész lesz.
  5. Fűszerezem.
  6. Az ananászokból néhány szeletet feldarabolok és hozzáadom az ételhez.
  7. A csirkére ráöntöm a szószt és hozzáadom a kukoricát.
  8. Hagyom egy kicsit még rotyogni.
  9. Belekavarom az ecetet
  10. Rizzsel és pirított szezámmaggal megszórva tálalom.

0 megjegyzés:

Dí lo que piensas...