2013. május 28., kedd

Kínai csirkés-zöldséges tészta

Igazi kínai hangulatú fogás. Szinte kedvünk van pélcikával enni. :)

Hozzávalók
20 dkg spagetti tészta

Chop Suey konzerv
1 csirkemell
3 szál csemegehagyma
2 db kápia paprika
1 sárgarépa
1 cukkini
10 dkg reszelt káposzta (vegyesen, lila+fehér, én az eisberg előre lereszelt változatát használom)
Chop Suey konzerv (ázsiai vegyeszöldség, ecetes vízben áztatva)
szójaszósz
3-4 cm gyömbér
olívaolaj
3-4 gerezd fokhagyma
só, bors, kurkuma
1 chilipaprika



Elkészítése

  1. A spagettit sós vízben megfőzöm. Amíg fő elkészítem rá a "szószt".
  2. A csirkét felkockázom és sózom, borsozom, majd kevés olajon puhára sütöm.
  3. Hozzáadom a julienre felszelt hagymát, sárgarépát, paprikát, cukkinit és a szeletelt fokhagymát.
  4. Fedő alatt megpuhítom a zöldségeket.
  5. Most kerül bele a káposzta és a lecsepegtetett Chop Suey.
  6. Sózom, borsozom és megszórom az egészet kurkumával.
  7. Belereszelem a gyömbért és jól átkavarom.
  8. A lefőtt tésztát leszűröm és olívaolajat, valamint szójaszószt kavarok bele.
  9. A tésztát összekeverem a zöldséges csirkével, beleszelem a chilit és frissen tálalom.

0 megjegyzés:

Dí lo que piensas...