2013. május 31., péntek

Tacos

A tortilla sütése nem egyszerű dolog, hiszen a kukoricaliszt nehezen tapad, sőt magát a tésztát is nehéz egészen vékonyra kinyújtani. Mégis érdemes vele próbálkozni, hiszen ebben tuti, hogy nem lesz semmiféle adalékanyag és színezék

Hozzávalók (8 darabhoz)
2 bögre kukoricaliszt (a legjobb a hari masa, culinaris.hu-ról rendelhető)
1 evőkanál vaj
só, bors, fokhagymapor
2 bögre víz

1 fej hagyma
1 csirkemellfilé
fél szál erős paprika
4-5 gerezd fokhagyma
2 szem paradicsom
1 konzerv vörösbab
1 friss csokor petrezselyem
20 dkg sajt

1 pohár tejföl
szárított kapor

Elkészítése

  1. A tortillához dolgozzuk bele a vajat a tésztába, majd adjunk hozzá annyi vizet, hogy puha tésztává tudjuk gyúrni. Ízesítsük ízlés szerint.
  2. A tésztát osszuk nyolc felé és mind a nyolc darabot kör alakban nyújtsuk minél vékonyabbra. (Sokszor fog szétrepedni a tészta, mire végzünk vele.)
  3. Száraz serpenyőben süssük mindkét oldalát, majd még melegen formáljuk "kagyló" alakúra.

  1. Készítsük el a tölteléket: a csirkét felkockázzuk, befűszerezzük és kevés olajon kérgesre sütjük, majd félre rakom.
  2. A hagymákat megtisztítom és apróra vágom. 
  3. Kevés olajon megpárolom a hagymát, majd hozzáadom az apróra vágott erős paprikát vagy chilit.
  4. Belekockázzuk a paradicsomot is.
  5. Megvárjuk, amíg levet ereszt, majd hozzáadjuk a lecsepegtetett babot és végül a kész csirkét is belekeverjük a szószba.

  1. Állítsuk össze a tacost.
  2. A kagyló aljára kerül egy kevés reszelt sajt, majd a szósz, végül a tetejére is szórunk kevés sajtot, mert így lesz igazán szaftos. (végezzük ezt el nyolcszor)
  3. Készítsünk hozzá egy szószt is: tejföl, kapor és só.

  1. A tacost melegen tálaljuk, a hideg tejfölös szószt pedig a tetejére kanalazhatjuk ízlés szerint.
Elsőre nem biztos, hogy a legszebben sikerült (most még nekem sem szép, ezért nem is rakok fotót), viszont érdemes vele próbálkozni, mert iszonyatosan finom.

0 megjegyzés:

Dí lo que piensas...