2013. augusztus 10., szombat

Kókuszos túrótorta - az Ország cukormentes tortája verseny


A Túró Rudi Magyarország egyik legkedveltebb és legnagyobb múltra visszatekintő saját készítésű tejes desszertje. Mivel sokunk kedvence, így valószínűleg semmilyen ünnep során nem fogunk mellélőni a következő tortával - legyen az születésnap, évforduló vagy akár egy egyszerű vasárnapi ebéd. Sőt a következő változatát még a fogyókúrázók, cukorbetegek és a Candida-diétát követők is fogyaszthatják. Gluténmentes, tojásmentes, cukormentes és laktózmentes.


A tortalaphoz
-65 gr. laktózmentes vaj
-5 evőkanál nyírfacukor
-1 dl vaníliás szójatej
-1 dl víz
-25 gr. kókuszreszelék
-1 csomag sütőpor
-50 gr. kakaópor (fontos, hogy kiváló minőségű legyen!)

A krémhez
-300 gr. laktózmentes túró
-300 ml cukrozatlan tejszín (laktózmentes, természetesen)
-25 gr. kókuszreszelék
-1 citrom leve és héja
-1 dl vaníliás szójatej
-1 csomag habfixáló
-3-5 evőkanál nyírfacukor (ízlés szerint)

A csokis réteghez
-50 gr. kakaópor
-5 evőkanál nyírfacukor
-65 gr. laktózmentes vaj
-1 dl víz

Elkészítése:
  1. A tortalaphoz a vajat megolvasztom és a cukorral habosra keverem. Hozzáadjuk a kakaóport és addig kevergetjük, amíg a cukor feloldódik a vajban. Ha kész, hozzáadjuk a szójatejet, elkeverjük és a legvégén belekerül a kókuszreszelék és a sütőpor. Addig keverjük, amíg sűrű, csomómentes masszát kapunk. (Ehhez általában még egy kis vízre is szükség lesz.) Ez a masszát kivajazott tortaformába öntjük és előmelegített sütőben 160 fokon 20-25 percig sütjük. Ha készen van, akkor kivesszük a sütőből és megvárjuk, amíg teljesen kihűl.
  2. A túrós részhez a laktózmentes túrót jól áttörjük villával, majd egy másik tálban a tejszínt a cukorral és a habfixálóval együtt jól felverjük, majd belekeverjük az áttört túrót. Belekavarjuk a szójatejet, hozzáadjuk a citrom levét és lereszelt héját. Az egészet jól átkeverjük, majd a hűtőbe tesszük, hogy addig is dermedjen, amíg hűl a tortalap.
  3. A csokis krémhez megolvasztjuk a maradék vajat, belekeverjük a cukrot, majd a kakaóport, végül vízzel addig hígítjuk, amíg folyékony, de sűrű krém lesz belőle.
  4. A kihűlt tortaalapra kanalazzuk a túrós massza felét, majd megvárjuk, amíg a hűtőben megdermed. Ezután kerül rá a csokis krém fele, majd a maradék túró, végül a torta tetejére a megmaradt csokit kreatív módon rákenjük. Tartsuk hűtve tálalásig.

0 megjegyzés:

Dí lo que piensas...