Hozzávalók (2 személyre)
1 fej vöröshagyma
1 fej lilahagyma
3-4 gerezd fokhagyma
1 szál répa
1 kaliforniai paprika
néhány friss mentalevél
1 nagy csokor friss petrezselyem
1 camembert sajt
1 cs. mini mozzarella
só, bors, fokhagymapor
szárított metélőhagyma, rozmaring, kakukkfű
olívaolaj
1 citrom leve
2 tojás
Elkészítése
- A rizst és a tojást sós vízben megfőzöm.
- A hagymákat megtisztítom, apróra vágom és kevés olajon megpárolom.
- Amikor már üvegesek, akkor kerül hozzájuk a felkockázott répa és kaliforniai paprika. Puhulásig párolom a zöldségeket.
- A lefőtt rizst leszűröm, ízlést szerint fűszerezem és egy kevés olívaolajjal, valamint a citrom levével lazítom.
- Ezután belekeverem a répás, paprikás alapot, majd újra fűszerezem, ha szükséges.
- A friss zöldfűszereket felaprítva belekeverem a rizsbe, majd ezután a szárítottakat is.
- A sajtokat felkockázom és ez is belekerül a salátába.
- Az egészet alaposan átmelegítem újra, hogy a sajtdarabkák beleolvadjanak a rizsbe.
- A tojásokat felcikkezem és a saláta tetején tálalom.
0 megjegyzés:
Dí lo que piensas...