2013. augusztus 13., kedd

Vegetáriánus rizssaláta

Hozzávalók (2 személyre)

250 gr. rizs, többféle (én olasz rizs, vörös rizs és vadrizs keverékét használtam)
1 fej vöröshagyma
1 fej lilahagyma
3-4 gerezd fokhagyma
1 szál répa
1 kaliforniai paprika
néhány friss mentalevél
1 nagy csokor friss petrezselyem
1 camembert sajt
1 cs. mini mozzarella
só, bors, fokhagymapor
szárított metélőhagyma, rozmaring, kakukkfű
olívaolaj
1 citrom leve
2 tojás

Elkészítése

  1. A rizst és a tojást sós vízben megfőzöm.
  2. A hagymákat megtisztítom, apróra vágom és kevés olajon megpárolom.
  3. Amikor már üvegesek, akkor kerül hozzájuk a felkockázott répa és kaliforniai paprika. Puhulásig párolom a zöldségeket.
  4. A lefőtt rizst leszűröm, ízlést szerint fűszerezem és egy kevés olívaolajjal, valamint a citrom levével lazítom.
  5. Ezután belekeverem a répás, paprikás alapot, majd újra fűszerezem, ha szükséges.
  6. A friss zöldfűszereket felaprítva belekeverem a rizsbe, majd ezután a szárítottakat is.
  7. A sajtokat felkockázom és ez is belekerül a salátába.
  8. Az egészet alaposan átmelegítem újra, hogy a sajtdarabkák beleolvadjanak a rizsbe.
  9. A tojásokat felcikkezem és a saláta tetején tálalom.

0 megjegyzés:

Dí lo que piensas...